HDR Handleiding

Welkom bij de Internationale HDR-Handleiding

Benodigde Software voor HDR

Ik gebruik Photomatix Pro (met de Coupon code TREYRATCLIFF krijg je 15% korting) voordat je begint. Je kunt het kopen en direct downloaden op de Photomatix webpagina. Zo simpel is het!

De software is erg goedkoop en de kortingscode helpt daar bij. Hee, het is beter dan een vinger in je oog. Dat is precies wat de priester zei tijdens mijn huwelijk.

Een Gratis en Simpele Handleiding!

Welkom bij deze gratis handleiding! Dit is plezier voor ons allebei!

Deze simpele HDR-Handleiding voor beginners heeft duizenden mensen geleerd om dit te doen. Ik weet zeker dat het jou ook kan helpen. Onthou het, JIJ kan dit!

Voor wie is deze handleiding?

  • Voor nieuwe fotografen en zij die net beginnen en mooiere foto’s willen maken
  • Voor gevorderde fotografen die klaar zijn om nieuwe en verbeterde HDR-technieken te leren

Ik pas mijn technieken constant aan. HDR (High Dynamic Range) is een nog jonge vorm van kunst. Ik verkeer in de gelukkige omstandigheid dat ik de wereld kan rondreizen en een aantal van de beste HDR-fotografen kan ontmoeten. We delen technieken, fotograferen samen, doen samen nabewerkingen, en werken samen om de kunst vooruit te helpen. Ik ben blij om het laatste van het laatste met jullie te delen.

Want to watch a video version of this tutorial?

Go grab the tutorial and download now! This is the latest and greatest video tutorial. It starts slow for beginners, and then moves into intermediate and advanced post-processing techniques. It’s over four hours long. Half of it follows me around New Zealand while I set up for many kind of photography situations. The other half is all screen-capture, so you can see exactly how I create these sorts of photos. You can do it too! The tutorial also comes with a lot of photo files so you can follow along.


 

Would you like to read this tutorial offline?

This same tutorial is available in the form a beautiful eBook, Introduction to HDR, that you can download and read it offline. It’s a great resource to keep with you that you can reference over and over again.

 

This eBook that will save you a lot of time and trouble!

Get the Top 10 HDR Mistakes eBook right here! This has been a labor of love (and embarrassment)! Why embarrassment? Well, I decided to use my OWN early photos as examples of bad HDR. I made all the mistakes, believe me. I’ve corrected all of them (I think!) and I figured out what I was doing wrong. I explain it all in the book. It wasn’t obvious to me at the time, but now it is. Anyway, this eBook will be a great boon to you!

 

Free Newsletter from Trey!

There I am. I look confused, don’t I? I think I was at the time. Anyway, sign up for my newsletter! There are always hot tips and the latest goodies! I send out about one a month and I promise not to spam you!

You wanna hang out on Social Media? Sure, why not? Everyone is doing it!

Follow me on Google+, Twitter at @TreyRatcliff, Facebook, and Pinterest!


Wat is HDR?

HDR is een afkorting voor High Dynamic Range. Het is een nabewerkingstechniek waarbij je of één of een serie foto’s neemt, deze samenvoegt en de contrastratio aanpast om dingen te doen die je met een enkele belichting nooit voor mogelijk hield. Ik kan zeggen dat in ongeveer 75% van mijn foto’s deze techniek gebruikt wordt, en als het nieuw voor je is zal je opvallen dat de foto’s een net iets andere “look and feel” hebben. Het moet je ook zijn opgevallen dat HDR een erg brede categorie is, en ik haat categorisatie. Mijn proces begint met het gebruik van de basis HDR-technieken, maar daarna zijn er nog veel meer stappen om de foto’s meer… laten we zeggen… sfeer te geven.

Ik kan hier nu een klein beetje meer vertellen over de filosofie achter de fotografiestijl. Je kunt je voorstellen dat de manier waarop het menselijk brein met afbeeldingen omgaat anders is dan hoe een computer dat doet met fotobestanden. Er is niet één diafragma, sluitertijd, etc. Heb je het niet al meegemaakt, dat je achteraf foto’s laat zien van die mooie plaatsen waar je bent geweest of aparte personen die je hebt gezien en dan moet zeggen, “Tja, je had erbij moeten zijn”. Zelfs heel goede fotografen met prachtige camera’s kunnen zelden de scene precies zo vastleggen als ze het gezien hebben. Camera’s, door hun basis-machine-aard, zijn goed in het vastleggen van “plaatjes”, lijnen, schaduwen, vormen — maar ze zijn niet goed in het vastleggen van de scene zoals je geheugen het onthoudt. Als je zelf in de scene staat, gaan je ogen heen en weer, laten ze meer licht door in bepaalde gebieden, minder licht in andere, en maak je een lappendeken van de scene. Daarnaast koppel je veel emoties en gevoelens aan het plaatje, en die associaties worden ook opgeslagen. Op het moment dat je het HDR-proces gaat verkennen zul je merken dat foto’s die herinneringen en emoties op een tastbare manier kunnen oproepen. Het is echt een wonderbaarlijke manier om je brein te laten denken dat er meer te zien is dan in een normale foto.

Ik laat nu een paar HDR-foto’s zien die ik heb gemaakt die anderen mooi vinden. De eerste foto hieronder is de eerste HDR-foto ooit die in het Smithsonian Institution in Washington, D.C. kwam te hangen. Ik denk dat dit aantoont dat HDR een geaccepteerde techniek kan zijn, als het goed is toegepast.

HDR Image

HDR Image

HDR Image

HDR Image

HDR Image

HDR Image

HDR Photo

HDR Image

HDR Image

HDR Image

HDR Handleiding

Hier is ‘n YouTube-video die de basis laat zien van wat ik hier in deze handleiding, stap-voor-stap, ga uitleggen.

De foto waar we mee gaan werken vandaag

HDR Tutorial

Stap 1: Leg je gereedschap klaar

Hier is een afbeeelding van mijn bureaublad voordat ik al die toepassingen opstart. Nu we het er toch over hebben, Mac’s zijn geweldig, en de processor van mijn Mac smelt niet – hij kan al dit spul gemakkelijk aan. Vroeger haatte ik Mac’s en Mac-mensen, maar ik ben veranderd. Deze dingen zijn geweldig! Okee, ik ben al veel te vroeg afgedwaald in deze handleiding.

Trouwens, alle stappen in deze handleiding zijn hetzelfde, of je nu een Mac gebruikt of een Windows-PC.

Software die ik gebruik (in volgorde van belangrijkheid):

  • Photomatix Pro (nodig) – Je kunt geld besparen door de Photomatix Coupon Code TREYRATCLIFF te gebruiken – ga naar de Photomatix website om het te downloaden (er is ook een gratis testversie die een watermerk achterlaat).
  • Photoshop (aanbevolen) – Je kunt Photoshop (klik) rechtstreeks op de Adobe website kopen en downloaden. Je kunt ook Photoshop Elements gebruiken maar ik raad het niet aan in mijn Photoshop Review want het kan geen andere robuuste plugins aan. Als je de handleiding volgt tot het eind, zul je zien dat ik aanraad om Photoshop te gebruiken om problemen van Photomatix “te verhelpen”. Het is dus niet echt nodig, maar het is aan te bevelen.
  • Noiseware Professional (optioneel) – Ik heb meerdere “ruisvermindering” software-pakketten geprobeerd. Je zult zien dat het HDR-proces nogal wat ruis kan produceren. Ik gebruik Noiseware Professional. Je kunt online het volledige pakket voor Windows of Windows of het volledige pakket voor Mac krijgen en geld besparen (ik gebruik ze allemaal – zie mijn Reviews). Of je kunt naar de Imagenomic website gaan en alleen Noiseware Professional kiezen.
    • Opmerking: Nadat je naar “Proceed to Checkout” gaat, gebruik dan de Imagenomic Coupon Code “STUCKINCUSTOMS” om nog meer geld te besparen!
  • Topaz Adjust (optioneel en geweldig) – Je kunt Topaz Adjust vinden op de Topaz Website. Dit pakket kan helpen om wat contrast en “pop” in het eindproduct te krijgen. Er staat een Topaz Adjust Review hier op de site als je meer wilt lezen. Als je je nog wat meer kunt veroorloven raad ik je aan om de hele Topaz Photoshop Bundle te kopen want die bevat nog een heleboel meer leuke dingen!
  • Wat gebruik ik nog meer? – Ik gebruik vele andere tools en doe dat met plezier. Als je nog andere geweldige programma’s wilt die ik ook gebruik, raad ik je aan om mijn Nik Review en mijn onOne Plugin Review te bekijken. Beide zijn geweldig!

Okee, nu we de benodigde en optionele software hebben bepaald, kunnen we door naar het volgende deel van de handleiding.

HDR Photo

My schone desktop voor de storm... gereedschappen klaar... opgewonden om kunst te maken!

Pagina 2 van de Handleiding

Pagina 2 is waar het leuk wordt. Verder naar pagina 2 van de Handleiding!

> VOLGENDE – DEEL 2 VAN DE HDR-HANDLEIDING

Welcome to STUCK IN CUSTOMS Welcome to my travel photography blog!
Enjoy the daily photos, tips, tutorials & more!
Newsletter Sign Up
The Most Beautiful Newsletter Ever!


x
  • © 2004 - 2014, SIC Media, LLC. All Rights Reserved.